Головна » Круглий стіл “Ефективний власник житла – крок до європейських стандартів життя”

Круглий стіл “Ефективний власник житла – крок до європейських стандартів життя”

18 грудня 2009 року Громадянська мережа ОПОРА спільно з Клубом мерів України, Комітетом Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики, ВГО „Спілка власників житла України” провели круглий стіл «ЕФЕКТИВНИЙ ВЛАСНИК ЖИТЛА – КРОК ДО ЄВРОПЕЙСЬКИХ СТАНДАРТІВ ЖИТТЯ». Захід відбувся у залі засідань Комітету ВРУ з питань будівництва, мітобудування, ЖКГ і регіональної політики.

Мета круглого столу – публічна підтримка розбудови інституту ефективного власника житла в Україні та вироблення рекомендацій для стимулювання створення та діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків в Україні.

Протягом чотирьох годин помічники народних депутатів, громадські експерти, представники міжнародних організацій спільно з керівниками ОСББ дискутували над проблемою пришвидшення житлової реформи.
Перша частина круглого столу була присвячена ознайомленню з кращими практиками діяльності ОСББ в Україні. “Історіями успіху” поділилися начальник відділу економічної політики Львівської міськадміністрації Христина Пак та голова ОСББ “Сихівчани” Василь Коцюк та начальник Управління муніципального розвитку Новоград-Волинської міської ради Ірина Гудзь і голова ради ОСББ Анатолій Легенчук.

Друга частина круглого столу була присвячена проекту Закону України № 4423 “Про внесення змін до Закону України “Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку”. Основні переваги законопроекту на розсуд міських голів та громадськості представив Михайло Березовчук, заступник голови СВЖУ, помічник нарадного депутата Юрія Одарченка, співавтора законопроекту. Керівник житлово-комунальних програм ГМ ОПОРА Тетяна Бойко окреслила проблеми просування проекту Закону у стінах ВРУ (попри одностайне погодження профільним Комітетом, Погоджувальна Рада не вносить законопроект до порядку денного сесії) та наголосила на необхідності посилення кампанії громадського лобіювання.

Учасники круглого столу прийняли звернення до лідерів депутатських фракцій БЮТ, НУНС, Партії Регіонів та Блоку Литвина з проханням підтримати законопроект № 4423 у першому читанні. Також вони закликали громадські організації надіслати листи підтримки на адресу голови ВРУ Володимира Литвина, а міські ради – прийняти звернення до голови ВРУ з проханням пришвидшити розгляд і підтримати законопроект. Окремо було прийнято рекомендації для покращення роботи Міністерства житлово-комунального господарства над стимулюванням діяльності ОСББ.

Учасники вирішили продовжити роботу над вдосконаленням тексту проекту ЗУ “Про ОСББ” та протягом двох тижнів у письмовому вигляді надіслати на адресу Комітету ВРУ з питань будівництва, містобудування, ЖКГ і регіональної політики та продовжити дискусію у вужчому колі. Усі зауваження до законопроекту будуть опубліковані в наступному номері газети “Твоє житло” та на нашому сайті www.osbbua.org.

Захід відбувся у рамках Проекту „Реформа міського теплозабезпечення в Україні”, який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджується в Україні компанією International Resources Group.

Публікації та новини схожі

Успіхи Харкова у реформуванні ЖКГ

26.01.2012
Успіхи Харкова у реформуванні ЖКГ Харкову за багатьма напрямками вдалося досягти того, до чого в інших обласних центрах ще навіть не приступили. Тому було ухвалено рішення про реалізацію пілотного проекту з модернізації житлово-комунального господарства саме в цьому місті.

докладніше

Дніпропетровськ: ОСББ та ЖБК підписали резолюцію з вимогою законодавчих змін

25.03.2013
Дніпропетровськ: ОСББ та ЖБК підписали резолюцію з вимогою законодавчих змін 19 березня в місті Дніпропетровську відбувся Дніпропетровський регіональний форум ОСББ та ЖБК під назвою «ОСББ та ЖБК – основа реформування житлово-комунального господарства.

докладніше

Сферу ЖКГ выведут на должный уровень только к 2025 году

15.04.2013
Сферу ЖКГ выведут на должный уровень только к 2025 году Министерство регионального развития, строительства и жилищно-коммунального хозяйства сообщает, чтобы вывести из кризиса жилищно-коммунальное хозяйство потребуется более десятка лет.

докладніше

Європа заморозила "енергодіалог" із Росією?

08.09.2014
Європа заморозила Діяльність робочих груп у рамках "Енергодіалогу Росія-ЄС" заморожена, повідомило ІА "ИТАР-ТАСС" джерело, знайоме з ситуацією.

докладніше

Юридична консультація

домовой комитет - устав и перечень правоустанавливающих документов

 Хотим создать домовой комитет. Нужен устав и перечень правоустанавливающих документов

докладніше

проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом

 “В нашем доме, обслуживаемом ОСББ, на 1-м этаже расположен банк, который имеет счетчики: электричества, тепла, горячей и холодной воды. Водоканал заключает договор только с ОСББ и предлагает ОСББ по отдельному договору с банком получать компенсацию. Если можете, помогите пож. найти проект типового договора компенсации коммунальных услуг между ОСББ и юридическим лицом”.

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше