Головна » Житловий кодекс прийнято в першому читанні

Житловий кодекс прийнято в першому читанні

6 листопада народні депутати підтримали проект Житлового кодексу(№ 2307-д) у першому читанні. Із текстом цього документу можна ознайомитися тут. Понад 17 років незалежна Україна живе за Радянським Житловим кодексом, а різні депутати постійно пропонували свої проекти, які не знаходили потрібної підтримки.

Важливо, що авторами цього законопроекту виступили усі депутати Комітету ВРУ з питань будівництва, містобудування, ЖКГ та регіональної політики. Проект Житлового кодексу містить багато прогресивних новацій (у тому числі, які пропонувалися ГМ ПОРА), однак є недосконалим з точки зору юридичної техніки і містить ряд суперечностей.

Звертаємося до громадських організацій, які професійно цікавляться житлово-комунальною проблематикою з проханням надсилати свої пропозиції до Житлового кодексу на адресу Комітету ВРУ з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики

Публікації та новини схожі

Механізм державної підтримки енергозбереження в житловому секторі

13.03.2012
Механізм державної підтримки енергозбереження в житловому секторі Житлово-комунальний сектор є одним із найбільших споживачів в Україні, який поглинає близько 36% паливної енергії, що становить 28 млрд м3 природного газу за рік. Із них близько 20 млрд м3 (25% виробленої енергії) витрачається на опалення та приготування гарячої води. Для порівняння: у металургії витрачається до 13%, а в хімічній промисловості — 11% від всієї кількості спожитого газу. Всього у житлово-комунальному господарстві України споживається орієнтовно 70 млн тонн умовного палива, що становить близько третини від загального споживання палива в Україні.

докладніше

Тигипко обещает — тарифы на ЖКУ до выборов расти не будут

20.03.2012
Тигипко обещает — тарифы на ЖКУ до выборов расти не будут Согласно заявлениям государственных деятелей повышения тарифов на жилищно-коммунальные услуги не предвидятся. Так что стоимость услуг ЖКХ для населения будет повышаться в следующем году и поэтапно.

докладніше

Потужна роз’яснювальна робота та вирішення конкретних проблем ОСББ – шлях долання острахів щодо об’єднання

15.05.2012
Потужна роз’яснювальна робота та вирішення конкретних проблем ОСББ – шлях долання острахів щодо об’єднання 4 травня 2012 року в ході прес-конференції, що відбулася в інформаційній агенції «Укрінформ», ОПОРА презентуваларезультати соціологічного дослідження щодо причин упередженого ставлення українців до об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ).

докладніше

Президент більше не підтримує ОСББ

18.04.2012
Президент більше не підтримує ОСББ Громадянська мережа ОПОРА вважає, що рішення Президента накласти вето на законопроект № 8474 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо ОСББ» не надавши жодних аргументів по суті, означає лише одне – страх отримати у кожному будинку неконтрольовану самоврядну громаду і небажання будувати країну відповідальних власників.

докладніше

Юридична консультація

на попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах

 Прошу вас допомогти у вирішенні дуже нагальної проблеми, яка виникла в нашому будинку. У зв’язку зі зловживаннями службовим становищем та халатним ставленням до роботи попередніми головами і сьогоднішнім головою у будинку виникла серйозна заборгованість перед кількома обслуговуючими організаціями. Зокрема, київенерго (1 млн.) та київводоканалом (майже 0,5 млн.). На попередню голову ЖБК відкрита кримінальна справа за розкрадання у особливо великих розмірах чи то за халатне ставлення до своїх обов’язків. Сьогоднішня голова спочатку взагалі не йшла на контакт з мешканцями, а тепер вирішила терміново скласти з себе всі повноваження. Будинок лишається без голови правління, а всі хто теоретично міг би замістити її не знають які наслідки це може для них мати.

докладніше

соседи поставили бронированную входную дверь

 Соседи поставили бронированную входную дверь, изменив при этом направление открывания. В результате при полном ее открывании наша дверь на 30% закрывается соседней дверью, на выход остается 50-60см свободного пространства. Соответсвует ли это нормам пожарной безопасности нашей квартиры? Надо ли мне предпринимать какие-либо действия в защиту своего жилья? Куда обращаться?

докладніше

чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт

 Чи має право член ОСББ (власник однієї з квартир) виступати в акті виконаних робіт замовником робіт (прочистка каналізації, які оплачуються ОСББ?

докладніше

мы хотели бы создать ОСББ

 Мы хотели бы создать ОСББ, но при этом возникают вопросы: Зачем на первом собрании выбирать бухгалтера? должен ли он быть из жильцов дома? Это ведь должность не избираемая, а назначаемая (наёмная) не так ли? Можно ли обойтись без этого, а после нанять бухгалтера?

докладніше